Bewustzijn en rust

Beginnen met bewust worden

Als ik me zenuwachtig voel en onrustig dan is de beste remedie te zorgen dat ik me weer bewust wordt van wie ik ben en wat het leven is. Natuurlijk is dat geheel afhankelijk van wat je gelooft of juist niet gelooft. Als je groeit in je bewustzijn en er achter begint te komen waarvoor je dit leven eigenlijk leeft, dan kun je je daar aan vast houden. Voor mijzelf is meditatie een grote rustgever. Een rondje wandelen of hardlopen werkt ook prima. Dat komt omdat ik me dan weer beter met het leven kan verbinden. Gedachten komen wat meer op de achtergrond en gevoel van heelheid en eenheid komt meer naar voren.

Beginnen met bewust worden

Laatst vroeg ik mezelf af hoe het eigenlijk kwam dat ik me zo anders met het leven ben bezig gaan houden dan eerst. Het begon met een besef dat ik helemaal niet wist wat ik wilde in het leven. Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Wil ik hier wel zijn? Helaas betekende dat besef voor mij een val ik depressie, want ik wist ineens niet meer wat ik met mezelf aan moest. Hier heb ik een gedicht en een stukje proza over geschreven. Gelukkig hoeft bewuster worden in je leven niet zo te gaan als bij mij, dus wees niet bevreesd om de diepten van het leven op te zoeken. Koop, leen en lees boeken. (Heb ik ook gedaan) Boeken die je bewustzijn vergroten uiteraard. Geen romans of magazines die oppervlakkige waarheden verkondigen. Lees over het leven. Over chakra’s, yoga, engelen, gezonde voeding, spirituele items, meditaties en nog veel meer. Begin gewoon met lezen en als je iets tegen komt wat je aanspreekt volg dan die cursus of probeer die meditatie uit die je tegen komt. Het zal je rust brengen, want er van bewust zijn dat  je leven niet fout kan gaan geeft rust. Wees ook niet bang om iets te kiezen om mee te beginnen. Het leven zal datgene  op je pad brengen wat je nodig hebt. Soms is dat niet bepaald wat je in gedachten had, maar achteraf is de boodschap meestal wel duidelijk. Soms is een boek wat ik lees nog niet datgene wat ik nodig heb of kan bevatten, dus dan leg ik het weer weg. Als ik er aan toe ben dan herinner ik me het boek en begin er dan alsnog in. Natuurlijk kun je door een paar boeken te lezen, angst en spanning niet even uitbannen, maar door aan je bewustzijn te werken kun je wel, wanneer de hoos van chaos voorbij is, terugkeren naar een staat van rust.

Hoe vaker je er aan denkt om bewust terug te keren naar je innerlijke rustpunt, hoe bewuster je wordt. Dat valt niet altijd mee, maar het kan je zeker helpen om je leven wat plezieriger door te komen.

Bewust in alles