Meditatie - bij op bloem bij artikel meditatie van verbinding Aarde, mezelf en Bron

Meditatie verbinding aarde en Bron en Hart – Een ervaring

De verbinding is er tussen de aarde, ‘mezelf’ en mijn Bron. Ikzelf in het midden en mijn hart gaat open. Een stroom, zo liefdevol en krachtig tegelijk naar de persoon, in spirit, voor mij. Het is een paar minuten, maar het lijkt eigenlijk voor altijd, perfect.

Geen gedachten, geen oordeel, geen onzin. Gewoon, zoals het altijd eigenlijk is, maar we het niet altijd kunnen inzien. Eigenlijk is het een bizarre ervaring en meditatie. Een meditatie zoals ik die nog niet eerder heb mee gemaakt. Een meditatie, zo alles omvattend en tegelijk zo niet praktisch en niet van deze realiteit, dat ik, of eigenlijk mijn ego, er totaal geen ‘vat’ op heeft. Ik schrijf de ervaring van de meditatie maar gelijk op, want anders ben ik de essentie en inzicht van deze meditatie weer snel kwijt. Het gene dat duidelijk naar voren is gekomen in deze meditatie is dat liefde inderdaad alles is wat je nodig hebt. Dus…. Dat bedoel ik met niet praktisch en niet van deze realiteit. Al snel na de meditatie neemt mijn verstand het weer over en vervaagt het gevoel en de ervaring, maar de herinnering blijft en is me zeer waardevol.
De meditatie die ik deed is op basis van wat ik geleerd heb uit boeken van Drunvalo Melchizedek en Daniël Mitel. Zij beweren dat het heel belangrijk is om eerst verbinding met de aarde te maken en vervolgens met het universum, voordat je probeert je hart te bereiken. Nou ik kan nu dus wel stellen dat ze gelijk hebben. Echt daadwerkelijk in mijn hart zijn was dit niet als ik het juist heb, maar krachtig was het zeker. Daarnaast ben ik met andere bewustzijn zaken bezig en dat zorgt duidelijk voor vooruitgang in mijn mogelijkheden. Of ik daar over kan schrijven hier weet ik eigenlijk niet goed, dus laat ik dat maar achterwege. Het belangrijkste wat ik mee wil geven over deze meditatie, is dat iedereen dit voor zichzelf kan bewerkstelligen. Ik ben niet meer speciaal dan iemand anders en iedereen heeft deze mogelijkheden! Je moet ze alleen wel willen onderzoeken.

Meditatie - Bij op bloem.
Bij op bloem. Het is weer voorjaar…

Er is me ook een duidelijk inzicht bij gebleven vanuit de meditatie; Vergeet het verleden. Het bestaat niet. Er is alleen maar NU. Vergeet de toekomst, het is een illusie. Het verleden is reflectie en de toekomst is projectie. Je hebt er beiden niets aan. Als je dat beseft, kom je vanzelf in het NU. Zeker, dat valt NU in onze situatie nog niet mee. Zwaar, traag, moeizaam, onplezierig kan het zijn. Maar besef dat alles wat je ervaart alleen in het NU is. Je ervaart niets in het verleden, je ervaart niets in de toekomst. NU heb je pijn, NU heb je verdriet, Nu krabbel je weer op en NU heb je plezier. En dat zal nooit anders zijn. Tijd heeft een begin en is dus vanuit zichzelf eindig. NU is voor altijd. Tijd houdt dus een keer op te bestaan. Wat houd je dan over? Precies, je hebt hem door. NU. En NU is Aanwezigheid, is de Bron is Liefde.

Logo Bewust in alles. Rode cirkel met hartvorm er in, gevuld met regenboogkleuren
Bewust in alles