Hypnose

Hypnotherapie, de weg naar het onderbewuste

UPDATE 2017: Ondertussen heb ik zelf een opleiding tot hypnotherapeut doorlopen in september 2017. Niet praktiserend, maar de inzichten waren zeer verhelderend. 

Een aanrader voor iedereen die zichzelf wil verdiepen in zijn of haar bewustzijn. Of liever gezegd, zich wil verdiepen in zijn of haar onderbewustzijn en datgene wil ophalen tot in het bewuste, Een effectieve methode om problemen met angsten, gedragspatronen of bijvoorbeeld depressiviteit op te lossen.

Hypnotherapie en verwante behandelingen.

Het mooie van hypnotherapie is dat deze inwerkt op het onderbewuste. Het onderbewuste is namelijk dat gebied waar vroegere gebeurtenissen die we in het bewuste geheugen al lang vergeten zijn nog heel actief kunnen zijn. De zogenaamde trauma’s. Nou klinkt trauma nogal zwaar en dat kan het ook zijn, maar een trauma kan in allerlei soorten en hevigheid voorkomen. Ook gebeurtenissen die in eerste instantie niet zo heftig lijken kunnen later een probleem veroorzaken, omdat de emotie die eraan vast hangt niet verwerkt is. Met hypnotherapie kunnen zulke probleempunten en emoties na lange tijd nog opgelost worden, waardoor de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd kan worden.

Een mooie beschrijving van deze therapie staan op de volgende sites:

https://hypnosecommunity.nl

http://www.hypnotherapie.nl/hypnotherapie.aspx

Aangezien hypnotherapie daar prima wordt uitgelegd, ga ik me daar verder niet mee vermoeien. Hetgeen wat ik er aan toe wil voegen is dat hypnotherapie mij heel goed heeft geholpen om bepaalde patronen te doorbreken en knelpunten in mijn leven op te lossen. Een echte aanrader wanneer je vast lijkt te zitten in patronen en gedachten en je niet verder komt door bepaalde angsten.

De hypnotherapeute waar ik in behandeling ben heeft nog vele andere behandelmethoden als specialisme. Hierover ga ik zeker nog meer schrijven op deze site.

Update: Helaas is Trudy in 2017 overleden. Een mooi mens is door gegaan naar een volgende uitdaging.

Wat mij ook heeft ondersteunt in het sneller dragelijk maken van angsten die ik heb is een cd van Dick de Ruiter “leven zonder angst”. Gekocht via Bol.com en veel afgeluisterd. Als aanvulling op hypnotherapie zijn deze cd’s zeker aan te raden. Er zijn verschillende onderwerpen waar je uit kunt kiezen.

Logo Bewust in alles. Rode cirkel met hartvorm er in, gevuld met regenboog kleuren.
Bewust in alles