Boek verhoog je trillingsfrequentie

Boek review: Verhoog je trillingsfrequentie – Penny Peirce

Review “Verhoog je trillingsfrequentie”

Dit boek is er één waar je klaar voor moet zijn, anders kom je er (nog) niet door. Ik had zelf dit boek eerst een jaar, of misschien wel langer, in de kast liggen voordat ik dacht: “Laat ik die eens gaan lezen”. Dat komt omdat het boek principes op je loslaat die, wanneer je zelf nog relatief onbewust bezig bent, nogal vreemd over kunnen komen. Het is naar mijn mening een boek dat zeker thuis hoort in het rijtje van boeken dat je gelezen moet hebben, wanneer je aan je bewustzijn aan het werken bent. Echter niet direct aan het begin van de reis door je bewustzijn, want anders haak je snel af, zoals dat bij mij in eerste instantie het geval was. Wanneer je een eindje op weg bent met je spiritualiteit en bewustzijn te ontwikkelen wordt dit boek echt interessant.

Inhoud van het boek

Het boek is gericht op het onderzoeken en het werken met trillingsfrequenties. Het uitgangspunt is dat alles in onze wereld bestaat uit energetische trillingen. Het boek is naast een informatief boek ook een boek met uit te voeren handelingen en oefeningen. Het boek is dus ook een soort werkboek om te leren omgaan, waarnemen en te werken met trillingsfrequenties, waaronder en wellicht de belangrijkste, je eigen trillingsfrequentie. Het is een boek waarmee je bewust aan je intuïtie, je gevoeligheid en aan je bewustzijn gaat werken. Tussen de stukken tekst staan oefeningen die je kunt proberen om zo jezelf te testen en te oefenen in het upgraden van je bewustzijn om het maar even simpel te zeggen. Je gaat dus echt aan de slag met je eigen bewustzijn.

Ook staan er in aparte paragrafen tussen de tekst uitspraken over bewustzijn en het leven van bekende en minder bekende andere mensen, wat naar mijn mening een leuke toevoeging is.

De hoofdstukken:

1: Onze feniksachtige transformatie

Dit is in het kort gezegd een overzicht van de fases van het leven met een oefening om te zien waar jij staat.

2: Leven te midden van trillingsfrequenties

Hoofdstuk 2 vond ik persoonlijk een wat lastig hoofdstuk om door te komen, omdat het nogal wat wetenschappelijke informatie bevat. Allerlei soorten trillingsfrequenties worden behandeld. Het is echter wel een belangrijk hoofdstuk, omdat dit de basis vormt voor de rest van het boek.

3: Bewustwording van gevoelsgewoonten

Dit hoofdstuk behandeld gezonde en ongezonde gevoelsgewoonten. Een interessant onderwerp, want hier wordt je wat bewuster van welke gevoelsgewoonten je zelf allemaal hebt ontwikkeld. Wanneer je daar bewuster van wordt kun je hierin jezelf ook bijsturen en oefenen in het herkennen hiervan.  Aangezien de ongezonde gevoelsgewoonten bij veel mensen voor problemen zorgen is dit een mooi onderwerp om te onderzoeken en zo je zelf te “verbeteren” en inzicht in jezelf te krijgen.

4: Bevrijd jezelf van negatieve vibraties

Hier worden manieren van vastlopen door negatieve vibraties beschreven. Voorbeelden worden gegeven en wilskracht wordt hier ook bij gehaald als mogelijke oorzaak. Verkeerd gebruik van wilskracht kan ook de oorzaak zijn van vastlopen in negativiteit. Ook een zeer treffend onderwerp, omdat dit iets is waar toch veel mensen tegenaan lopen. Uiteraard wordt ook het juiste gebruik van wilskracht uitgelegd. Vervolgens behandeld het hoofdstuk het verhogen van je trillingsfrequentie.

5: Je eigen trillingsfrequentie voelen

Het hoofdstuk waar het in dit boek eigenlijk wel om draait. Je eigen trillingsfrequentie leren voelen. Leren hoe je jezelf kan Zijn. De boodschap is eigenlijk te zijn in plaats van te denken. Voelen van je lichaam is een belangrijk onderdeel hiervan.

6: Het leven invoelen met bewuste gevoeligheid

Het invoelen van objecten, dieren, locaties en andere mensen is waar het hier over gaat. Er staan een aantal oefeningen bij die alleen zullen lukken als je al verder gevorderd bent met het omgaan met trillingsfrequenties en bewustzijn. Je zal dus enige tijd bezig geweest moeten zijn met de eerder beschreven onderwerpen in dit boek om hier verder mee te kunnen. Bewuste gevoeligheid trainen voor het leven is het doel van dit hoofdstuk.

7: Resonantie in relaties

Het lijkt me duidelijk waar dit hoofdstuk over gaat. Trillingsfrequenties van verschillende personen die wel of niet bij elkaar passen. De flow van relaties. Waarom verbind je je wel met de ene persoon en niet met de ander? Een interessant hoofdstuk over hoe het komt dat er bepaalde mensen in je leven zijn en inzicht over hoe je je relaties kunt veranderen.

8: Betere oplossingen, keuzen en planningen

Problemen oplossen en je bestemming vinden gaat makkelijker als je inzicht hebt in de principes van vibraties en van je eigen trillingsfrequentie. Het transformeren van de manier waarop je tegen problemen aankijkt wordt hier uitgelegd en ook hoe je ze aan kunt voelen komen. Niet zien dus, maar voelen.

9: Leven op een hoge trillingsfrequentie

Een beschrijven van hoe succes, materialisatie en dematerialisatie in zijn werk gaat en alle randverschijnselen er omheen. Angst is onder andere iets dat materialisatie in de weg staat.

10: Naar meer transparantie

Een uiteenzetting over verlichting, empathie, compassie en liefde.

Boek - Verhoog je trillingsfrequentie
Verhoog je trillingsfrequentie

Aan het einde van ieder hoofdstuk wordt een samenvatting gegeven van de inhoud van het hoofdstuk. Iets wat wel erg prettig is. Ook wordt er een boodschap van je kernfrequentie meegegeven aan het eind van het hoofdstuk.

Conclusie “Verhoog je trillingsfrequentie”

Al met al een mooi boek met een hoop inzicht en onderdelen die je in het dagelijks leven kan onderzoeken en uitproberen. Wie weet kom je wel helemaal in contact met je kernfrequentie en gaat je leven met sprongen vooruit. Voor mij nog altijd een stap te ver, maar wie weet… binnenkort…

Bewust in alles