Bioresonantie therapie; uitleg en ervaring

Bioresonantie therapie is een behandeling voor diverse klachten van lichamelijke en ook geestelijke (emotionele) aard. Er is (nog) geen wetenschappelijke erkenning dat bioresonantie therapie zou werken. Dit kan echter ook komen omdat de reguliere geneeskunde en wetenschappers zich niet willen branden aan een dergelijke alternatieve geneeswijze. Er is namelijk wel degelijk onderzoek gedaan en als gevolg van dat onderzoek is ook bewijs geleverd dat het werkt.

De Theorie achter bioresonantie

Bron: Wikipedia

Bioresonantie therapie (BRT) is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn. Volgens de beoefenaars van bioresonantie kan deze verstoring met bioresonantie-apparaten worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen.

Het vaststellen van de soort behandeling

Afhankelijk van het soort apparaat dat de therapeut tot zijn beschikking heeft wordt op verschillende wijzen het behandelprogramma vastgesteld. Sommige apparaten zijn zelf in staat om de verstoorde trillingen op te sporen terwijl in andere gevallen de therapeut aan de hand van een soort elektrode en glazen buisjes met daarin verschillende elementen de trillingen opspoort. Er zijn al verschillende soorten apparaten in omloop waardoor de manier van diagnose stellen per therapeut kan verschillen.

De behandeling door middel van bioresonantie

De behandeling door middel van het bioresonantie apparaat werkt eigenlijk vrij eenvoudig. De Patiënt zit comfortabel in een stoel en krijgt afhankelijk van de soort behandeling een aantal elektroden tegen het lichaam. Dat kan in de vorm van een mat die achter de rug geplaatst wordt of tegen de schouder en tegelijk kan het zijn dat een hand op een elektrode geplaatst wordt. Ook een voet kan op een elektrode geplaatst worden of een band om het hoofd. Geheel afhankelijk van de aard van de behandeling. De elektroden zijn verbonden met het bioresonantie apparaat welke de benodigde resonantiefrequenties door het lichaam stuurt. Voor sommige programma’s wordt ook een druppeltje bloed of wat speeksel in een glazen buis gedaan en met het apparaat verbonden. Zo kan het apparaat de nodige frequenties makkelijker opsporen. Ik heb zelf aan twee verschillende bioresonantieapparaten ‘gehangen’. De ene was puur voor lichamelijke frequentie en de ander voor lichamelijke maar ook emotionele frequenties. Beide apparaten kwamen met opmerkelijke bevindingen die zeer accuraat waren wat betreft oorzaak van pijnklachten en ook onbalans op psychisch en emotioneel vlak. Ik ben dan ook van mening dat als alle (huis)artsen zo’n apparaat ter ondersteuning voor het stellen van een diagnose ter beschikking zouden hebben, er een heleboel patiënten van onnodige onderzoeken gespaard zouden blijven. Het zou de maatschappij een heleboel geld besparen, omdat snel een correcte diagnose gesteld kan worden, maar ik denk dat die situatie nog ver in de toekomst ligt.

Ik vond nog een site over wetenschappelijk bewijs van bioresonantie.

Boeken zijn er ook voldoende over te vinden:

Bol.com – Bioresonantietherapie

Logo Bewust in alles. Rode cirkel met hartvorm er in, gevuld met regenboogkleuren
Bewust in alles