Boek review: Een zomer met het kleine volkje – Tanis Helliwell

Eerste kijk op “Een zomer met het kleine volkje”

Ik heb veel plezier gehad in het lezen van dit boekje. Overigens geleend bij de bibliotheek. Of je nu wel of niet wil geloven in “Leprechauns”, kabouters dus, of niet, dat maakt niet uit het is een leuk boek om in te duiken “Een zomer met het kleine volkje” leest makkelijk weg, geeft stof om over na te denken en zit vol humor en spanning. Tanis Helliwell verteld over haar ontmoeting met een leprechaun (kabouter) en zijn gezin, wanneer ze op een retraite in Ierland is. Omdat ze meer wil weten over elementwezens en kabouters stelt de leprechaun een deal voor. Zijn kennis zal hij met haar delen, echter haar deel van de deal zal pas aan het einde van de zomer bekend worden. Ze stemt in en de reis door een wondere wereld begint.

Een zomer met het kleine volkje gaat overigens niet alleen over dat kleine volkje, maar verteld ook over andere elementwezens. De schrijfster Tanis Helliwell schrijft zelf dat het prima is om dit boekje als sprookje te lezen en dat het voor anderen een diepere uitleg geeft over leprechauns en elementwezens. Hoe je het ook wilt lezen, zij vindt het best en persoonlijk heb ik genoten van “Een zomer met het kleine volkje”.

Gegevens van “Een zomer met het kleine volkje”

 • Oorspronkelijke titel: “Summer with the Leprechauns”
 • Uitgeverij NL: Christofoor
 • 1e druk: 1997
 • Gelezen druk: 2004
 • Vertaling: Gerdie Brongers
 • Pagina’s: 205

Inhoud van “Een zomer met het kleine volkje”

Een zomer met het kleine volkje heeft 24 hoofdstukken:

Voorwoord

 1. Ontmoeting met de leprechauns
 2. Mrs. O’Toole
 3. De evolutie van de leprechauns
 4. De essentie van voedsel
 5. De weg omhoog
 6. Marktdag
 7. Richtlijnen voor het materialiseren
 8. Tijd buiten de tijd
 9. Een gemiddelde dag
 10. Een avond-afspraakje
 11. Uit eten
 12. De naamdag
 13. Geheimen
 14. Kerk en café
 15. Mijn lichaams-elementwezen
 16. De ouden
 17. Aarde, Lucht, Vuur en Water
 18. Misdrijven tegen de Aarde
 19. Samen-werken
 20. Wezen uit het binnenste van de aarde
 21. De ambassadeur komt terug
 22. Een queeste om ‘anders’ te zien
 23. De aankomst van de motorrijders
 24. Een praatje bij de open haard

Nawoord

“Een zomer met het kleine volkje” beschrijft het verblijf van Tanis Helliwell in een landhuisje in Ierland en ze verteld over de twee werelden die ze daar ervaart. Aan de ene kant zijn er de menselijke ervaringen die ze heeft met de lokale bevolking in de 3-D wereld en daarnaast of soms ook tegelijkertijd heeft ze contact met de wezens uit andere dimensies, met name de vierde dimensie en schrijft daar over. De twee werelden lopen door elkaar heen en dat maakt het boek zo leuk om te lezen. “Een zomer met het kleine volkje” zit vol met informatie die Tanis Helliwell krijgt van de leprechaun en van andere elementwezens. Een groep elementwezens, waaronder de leprechaun, zijn bezig met bewuste scheppers proberen te worden en daarvoor wil de leprechaun graag informatie en ervaringen met Tanis Helliwell delen.  De boodschap van “Een zomer met het kleine volkje” is duidelijk, wij mensen kunnen de aarde helpen door ons te verbinden met de elementwezens en met de aarde zelf.

Conclusie “Een zomer met het kleine volkje”

Zoals al gezegd heb ik genoten van “Een zomer met het kleine volkje”. Mijn conclusie is dan ook dat het de moeite waard is om dit boek te lezen, zeker als je net als ik bezig bent met alle mogelijke onderdelen van je bewustzijn te onderzoeken. “Een zomer met het kleine volkje” geeft weer een heel nieuwe kijk op de aarde en op de elementen waar alles uit gemaakt is. Respect voor de elementen en zorgen dat deze weer in balans komen, zowel in jezelf als in de wereld is van belang, of je nu geloofd in leprechauns of niet.

Een zomer met het kleine volkje
Bewust in alles