Los lichamelijke problemen op via het bewustzijn

Je kan lichamelijke problemen oplossen door te werken aan je bewustzijn. Met werken aan je bewustzijn wil ik zeggen dat je er bewust achter moet komen wat er in je geest omgaat. Alle lichamelijk pijn heeft ergens zijn geestelijke en emotionele oorsprong. Vaak gaat dit ongemerkt of ben je nog zo jong dat het simpelweg een kwestie van overleven is door je aan te passen aan personen of omstandigheden. Deze overlevingsmechanismen en trauma’s zorgen er echter voor, vaak pas na jaren van onbewust door te leven, dat het lichaam vast gaat zitten of chronische pijn gaat genereren. Het is een signaal van het lichaam dat er iets niet goed zit. Natuurlijk ben ik er van bewust dat niet alle lichamelijke problemen even makkelijk op te lossen zijn of soms ook helemaal niet. Mensen met een handicap zullen aan deze tekst niet veel hebben. Een handicap is uiteraard niet te verhelpen door goed naar je lichaam te luisteren. Hoewel in het verleden ook genoeg gesproken is over mensen die van een handicap zijn genezen. Het gaat hier echter om de pijn die ergens aanwezig is terwijl je weet dat het niet nodig zou moeten zijn. Pijn waarvan je aan kan voelen dat die er niet hoeft te zijn, omdat je weet dat je toch een ‘gezond’ lichaam hebt of in ieder geval een gezond lichaamsdeel.

Luister naar je lichaam

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zolang we leven. Luister dus naar je lichaam. Neem het serieus. Er zijn diverse boeken in omloop die je al een stukje op weg kunnen helpen naar een antwoord.  Zo kun je in het boek:

Acupunctuuratlas van de Gevoelens (Bol.com)

en (misschien wat handiger) in dit boek:

Heel je vermogen (bol.com)

het pijnlijke lichaamsdeel opzoeken en terugvinden welke emotie of geestestoestand bij dat lichaamsgebied hoort. Met deze informatie kun je gericht op zoek gaan naar de oorzaak. Soms is het voor de hand liggend wat er bedoeld wordt, maar het kan natuurlijk ook zijn dat er totaal geen lampje gaat branden of dat je je er niet in herkend. Toch liegt het lichaam niet, want de pijn die je voelt is er toch echt, niet waar? Tijd dus om verder op onderzoek uit te gaan. Wat voor mij erg veel geholpen heeft is hypnotherapie. Hiermee kunnen oude overlevingsmechanismen en trauma’s opgespoord en behandeld worden. De hypnotherapeute waar ik in behandeling was is tevens bedreven in allerlei andere behandeltherapieën, waardoor ze me goed heeft kunnen helpen. Ik raad dan ook aan om een therapeut te zoeken die diverse behandelingen kan aanbieden, zodat de juiste behandelmethode gekozen kan worden. Of zoek een volgende therapeut als degene waar je geweest bent je niet kan helpen, of  als het niet goed aanvoelt. Want ook dat geeft je lichaam en je gevoel aan.

Ervaring met het oplossen van lichamelijke pijn

Zelf heb ik jarenlang last gehad van pijn in nek en schouder. Na uitzoekwerk en een aantal behandelingen bij de gezondheidscoach en hypnotherapeut begon de pijn met vlagen te verminderen. Een bijzondere gewaarwording, omdat er geen lichamelijke behandeling aan te pas is gekomen. Wel voordien, maar die pijn bleef terugkomen. Na het nodige uitzoekwerk door de therapeuten bleek het verdriet te zijn over omstandigheden uit mijn jeugd. De pijn was zeker niet weg na één behandeling. Pijn die al lang ergens vast zit gaat kennelijk niet snel weg. Zeker niet als je er nog niet aan toe bent om het los te laten. Dat heeft inzicht en een hogere staat van bewustzijn nodig. Maar na een paar maanden begon de pijn toch te vervagen en uiteindelijk, door de behandelingen over vergeving en loslaten, was de pijn verdwenen. Misschien geen wonder, maar wel een erg prettige gewaarwording. In hoeverre heftiger aandoeningen op deze manier genezen kunnen worden weet ik niet, maar als er iemand iets dergelijks heeft meegemaakt hoor ik het graag.

Goede raad: negeer de pijntjes van je lichaam niet en ontdek wat er achter verscholen gaat. Je kan een hoop te weten komen over jezelf dankzij je lichaam!

Lichaamsatlas van gevoelens
Acupunctuuratlas van de Gevoelens

 

– De Wakkere Zeeuw –

Bewust in alles