Categoriearchief: Filosofieën en gedachten

Geld is energie; geld kan de aarde redden

Geld biljet 500 euroWat als iedereen een dosis basisenergie in de vorm van geld zou krijgen? En dan bedoel ik niet een schijntje, zoals dat nu in veel landen het geval is bij werklozen en mensen met lage opleiding. Ik bedoel genoeg geld om zonder zorgen om de basisbehoeften te kunnen leven. De mensheid zou al zijn energie kunnen gebruiken om de perfecte wereld te kunnen creëren. De mensheid zou naar grote hoogten kunnen stijgen. Iedereen zou de gemoedsrust bezitten om eens niet aan geld te hoeven denken. Iedereen zou een productief leven hebben, simpelweg omdat de angst voor tekort aan geld er niet zou zijn. Iedereen kan dan zijn hele leven aan vrijwilligerswerk besteden, omdat vrijwilligerswerk ook betaald werk zou zijn. Iedereen zou zijn creatieve geest de ruimte kunnen geven en zo zullen er veel meer nieuwe ideeën ontstaan. Zo zal de technologische maar nog belangrijker de spirituele vooruitgang in een nog veel hogere versnelling gezet worden en op die manier kunnen wij de aarde redden. Jazeker, want als wij allen de tijd en het geld hebben en dus de energie om ons bewustzijn te verhogen zullen wij allen inzien dat we zeer destructief bezig zijn. Het bewustzijn groeit al, maar niet hard genoeg en niet evenredig aan de honger naar geld. Gandhi zij al: “Er is genoeg voor iedereen, maar niet genoeg voor ieders hebzucht”

Geld biljet 200 euroMijn devies is dus: verdeel het geld en de energie en de aarde wordt gered.

Zie ook artikel: Geld geld geld en nog eens geld; geld is energie

Geld biljet dollar

Wijze uitspraken over het leven

Wijze uitspraken die naar mijn idee getuigen van een hoog bewustzijn en inzicht in het leven. Wanneer ik een uitspraak tegen kom voeg ik hem toe:

“De langste reis die een mens kan maken is de reis door zijn innerlijk” – (onbekend)

“Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.” – Mahatma Gandhi

“Degene die de menigte volgt zal meestal niet verder komen dan de menigte, zij die alleen lopen zijn vaak te vinden op plaatsen waar nog niemand ooit is geweest. Beperk daarom ook nooit je bewustzijn en verlaat je veilige eiland en verken het onbekende.” – Senia Melchizedek

“Volg je eigen voetstappen, Leer van de rivieren, De bomen en de Bergen. Eer de Christus, De Buddha, Jouw broeders en zusters. Eer onze Moeder aarde en de Grote Geest. Eer jezelf en alle creaties van God” – Senia Melchizedek

“The shaman no longer looks for meaning in life, but brings meaning to every situation.” – Alberto Villoldo, Ph.D

“Wijs is niet hij die kijkt, maar hij die het verst kijkt, die de grootste liefde en het grootste begrip voor heel de mensheid heeft. Hij die kijkt zonder lief te hebben en te begrijpen, vermoeit slechts zijn ogen in de duisternis.” – Maurice Maeterlinck

“Er is een bepaalde kus waarnaar we verlangen met ons hele leven, de aanraking van de ziel op het lichaam.” – Rumi. 

Hoe meer bewust hoe groter de rust

Als ik me zenuwachtig voel en onrustig dan is de beste remedie te zorgen dat ik me weer bewust wordt van wie ik ben en wat het leven is. Natuurlijk is dat geheel afhankelijk van wat je gelooft of juist niet gelooft. Als je groeit in je bewustzijn en er achter begint te komen waarvoor je dit leven eigenlijk leeft, dan kun je je daar aan vast houden. Voor mijzelf is meditatie een grote rustgever. Een rondje wandelen of hardlopen werkt ook prima. Dat komt omdat ik me dan weer beter met het leven kan verbinden. Gedachten komen wat meer op de achtergrond en gevoel van heelheid en eenheid komt meer naar voren.

Beginnen met bewust worden

Laatst vroeg ik mezelf af hoe het eigenlijk kwam dat ik me zo anders met het leven ben bezig gaan houden dan eerst. Het begon met een besef dat ik helemaal niet wist wat ik wilde in het leven. Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Wil ik hier wel zijn? Helaas betekende dat besef voor mij een val ik depressie, want ik wist ineens niet meer wat ik met mezelf aan moest. Heb ik een gedicht en een verslag over geschreven. Gelukkig hoeft bewuster worden in je leven niet zo te gaan als bij mij, dus wees niet bevreesd om de diepten van het leven op te zoeken. Koop, leen en lees boeken. (Heb ik ook gedaan) Boeken die je bewustzijn vergroten uiteraard. Geen romans of magazines die oppervlakkige waarheden verkondigen. Lees over het leven. Over chakra’s, yoga, engelen, gezonde voeding, spirituele items, meditaties en nog veel meer. Begin gewoon met lezen en als je iets tegen komt wat je aanspreekt volg dan die cursus of probeer die meditatie uit die je tegen komt. Het zal je rust brengen, want er van bewust zijn dat  je leven niet fout kan gaan geeft rust. Wees ook niet bang om iets te kiezen om mee te beginnen. Het leven zal datgene  op je pad brengen wat je nodig hebt. Soms is dat niet bepaald wat je in gedachten had, maar achteraf is de boodschap meestal wel duidelijk. Soms is een boek wat ik lees nog niet datgene wat ik nodig heb of kan bevatten, dus dan leg ik het weer weg. Als ik er aan toe ben dan herinner ik me het boek en begin er dan alsnog in. Natuurlijk kun je door een paar boeken te lezen, angst en spanning niet even uitbannen, maar door aan je bewustzijn te werken kun je wel, wanneer de hoos van chaos voorbij is, terugkeren naar een staat van rust.

Hoe vaker je er aan denkt om bewust terug te keren naar je innerlijke rustpunt, hoe bewuster je bent. Dat valt niet altijd mee, maar het kan je zeker helpen om je leven wat plezieriger door te komen.